Vi ønsker Bybanen velkommen, men depotet må i fjell!

– Vi ønsker Bybanen velkommen til Spelhaugen, men parkeringen må flyttes, sier styreleder i Angarde, Morten E. Fredriksen.

Angarde har levert utredning til Bergen kommune og håper å få flyttet Bybanens depot inn i fjellet på Spelhaugen.

Det planlagte bybanedepotet i Fyllingsdalen, en oppstillingsplass og parkering for bybanevognene på nattestid, er planlagt på Spelhaugen. På baksiden av Skeidar og det gamle bygget til Statens Vegvesen planlegger Bergen kommune en bygning som er 130 meter lang og åtte meter høy.

Depotet med sikringssoner er på 23.000 kvadratmeter og like stort som Torgalmenningen og Festplassen til sammen.

– Utredninger vi har fått gjort fra solide aktører som Rambøll AS, Sweco og Gehl, viser at det er både billigere og mer hensiktsmessig å flytte depotet inn i fjellet ved siden av, sier Fredriksen.

Eiendomsutvikleren har levert rapport og utredning til Bergen kommune innen høringsfristen, som var 21.februar 2017. Angarde, som eier et stort område på Spelhaugen, mener området må benyttes til byutvikling i nær kontakt med naturen. Depotplasseringen hindrer adkomst til en grønn energisentral for den nye bydelen som skal bygges.

– Vi tar miljø- og klimautfordringen alvorlig. Derfor vil vi gjøre området selvforsynt med strøm fra en egen CO2-nøytral energisentral, drevet på moderne biobrennstoff. Men, akkurat der vi trenger å sprenge oss inn i fjellet for å legge energisentralen, der er bybanedepotet foreslått. Vi vil legge energisentral, parkering, varelevering og avfallshåndtering inn i fjellet alt sammen!

Angarde ønsker å spille en positiv rolle i lokalsamfunnet.

-Vi vil bygge en ny, bærekraftig, fremtidsrettet, spennende, pulserende og urban bydel i et område av byen der potensialet fortsatt er stort! Med kort reise fra sentrum, og med nærhet til et av byens store turområder ønsker vi å skape en bydel som lever hele døgnet, med 65.000 kvm næringsarealer og 2200 boliger, sier Fredriksen. Bystyret i Bergen behandler trolig saken endelig i juni 2017. Morten E. Fredriksen håper han kan få drahjelp til å flytte bybaneparkeringen inn i fjellet.

– Vi håper miljøbevisste bergensere vil hjelpe oss å påvirke slik at politikerne ikke fatter en beslutning med alvorlige, negative konsekvenser uten av de er klar over hva de gjør!

Følg oss gjerne på Facebook og LinkedIn

Vi vil bygge en ny, bærekraftig, fremtidsrettet, spennende, pulserende og urban bydel i Spelhaugen