Kunst

utsmykking til glede for hvermansen
Nyhetsartikler

Vår visjon er å skape en miljømessig og sosial bærekraftig bydel på Spelhaugen. En grønn, pulserende og urban by som syder av liv og livsglede hver dag – hele året. Da må vi skape et attraktivt byrom. Det skal vi. I Den grønne byen bygger vi et multihus som skal være områdets lokale kulturplass med utstillinger, galleri, kunst og skulpturer – for hvermansen!

Vi har allerede begynt. Hvis vi får lov til å skryte litt er eieren vår, Morten E. Fredriksen, ved flere anledninger omtalt som en av Norges fremste, private kunstsamlere. Morten begynte å samle på kunst da han var 20 år. Som ung mann bestod han revisjonseksamen og fikk en pengegave av foreldrene. Det ble dårlig stemning da hver krone gikk med til å kjøpe en suppeboks av Andy Warhol, den anerkjente kunstneren fra New York. Morten fortsatte å samle, tross at familien ikke helt forstod seg på kunstens verden. Heldigvis for oss, for i dag har Morten flere hundre ulike verk av norske og utenlandske kunstnere. En herlig blanding kunst for alle.

Blant annet samarbeidet han godt med Bård Breivik. Det gode og mangeårige vennskapet med Bård gjenspeiler seg i flere, flotte kunstverk som står utstilt på området vårt i Spelhaugen. Autolitten er den største. Med sine 24 meter og flotte utseende, inspirerer den oss hver eneste dag. Og det er jo det vi ønsker, å inspirere og spre glede i hverdagen.

IMG_1457

 

IMG_1456

IMG_1461