Artbox

utsmykking til glede for hvermansen

Vår visjon er å skape en miljømessig og sosial bærekraftig bydel på Spelhaugen. En grønn, pulserende og urban by som syder av liv og livsglede hver dag – hele året. Da må vi skape et attraktivt byrom. Det skal vi. I Den grønne byen bygger vi et multihus som skal være områdets lokale kulturplass med utstillinger, galleri, kunst og skulpturer – vi gleder oss!

Vi må få skryte litt av eieren vår, Morten E. Fredriksen, som ved flere anledninger er omtalt som en av Norges fremste, private kunstsamlere. Morten begynte å samle på kunst da han var 20 år. Som ung mann bestod han revisjonseksamen og fikk en pengegave av foreldrene. Det ble dårlig stemning da hver krone gikk med til å kjøpe en suppeboks av Andy Warhol, den anerkjente kunstneren fra New York. Morten fortsatte å samle, tross at familien ikke helt forstod seg på kunstens verden. Heldigvis for oss, for i dag har Morten en herlig samling av norske og utenlandske kunstnere.

Blant annet samarbeidet han godt med Bård Breivik. Det gode og mangeårige vennskapet med Bård gjenspeiler seg i flere, flotte kunstverk som står utstilt på området vårt i Spelhaugen. Autolitten er den største. Med sine 24 meter og flotte utseende, inspirerer den oss hver eneste dag. Og det er jo det vi ønsker, å inspirere og spre glede i hverdagen.

Vi har allerede begynt.  Artbox er et helt spesielt containergalleri som vi har plassert på Torget for å fremme tanken om kunst for alle. Her viser vi frem ulike verk av forskjellige kunstnere. Vi låner den gjerne bort til kreative sjeler som ønsker å dele sin kunst med folket. Til påske hadde Kanadaskogen Friluftslivsbarnehage en fantastisk utstilling laget av små kunstnere, til stor glede for hvermansen.