Kunst

til personlig og allmenn glede

Morten E Fredriksen

Angardes eier er svært kunstinteressert og har vært samler siden han var tjue år. Et av hans først kjøp var en suppeboks av Andy Warhol. Siden den gang har han supplert med mye spennende kunst. Han omtales blant annet som en av Norges fremste samlere.

Bård Breivik

Morten har samarbeidet med Bergenskunstneren Bård Breivik i flere år. Det gode og mangeårige vennskapet med Bård, har medført at store og spesielle kunstverk i dag står utstilt på og i Allmenningen. Mye av kunsten er utstilt i det miljøvennlige «Grønne Galleri».

Autolitten

Autolitten

«Tårnet er ment til å glede omgivelsene og for å minnes en stor kunstner som dessverre gikk så alt for tidlig bort.» - Morten E Fredriksen.

I desember 2011 fikk vi vår egen kunstattraksjon i Autolitten som er laget av Bergens kunstneren Bård Breivik. Tårnet er 23,8 m høy og laget av syrefast stål. Det ble benyttet kinesiske håndverkere til å hamre ut de spesielle mønstrene etter maler frest ut i isopor. Den er satt sammen av tre sider som har fått navnene Skrik, Primtall og Ascii.

Porsche 923

Porsche 923

«God kunst kan brukes til så mangt».

Auto 23 var tidligere Porsche forhandler og trengte sikring mellom to rullebånd i Krokatjønnveien 11A. Bård Breivik ble kontaktet og forespurt om en kunstnerisk løsning. Han tok tegningene av en Porsche 911 og strakk den ut i en datamaskin, - resultatet ble «Porsche 923».