Den grønne byen

Som en begeistret, fremoverlent og annerledes eiendomsaktør er visjonen å transformere Spelhaugen fra forurensende industri til en grønn, levende og attraktiv bydel hvor mennesker kan bo, arbeide og oppleve. Visjonen ble lansert av Morten E. Fredriksen, arbeidet ble påbegynt i 2009 og har vært i kontinuerlig utvikling siden.

Vi gleder oss til å bygge en bærekraftig, pulserende og urban bydel i Spelhaugen, med liv på gateplan. Vi ønsker oss et boligområde hvor folk trives uansett alder, og hvor vi med ulike handels- og aktivitetsmuligheter vil gjøre strøket levende og attraktivt. Samtidig ønsker vi å tilføre bydelen volum ved å skape og tilrettelegge for nye arbeidsplasser innen handel og kontor.

Til å hjelpe oss med dette har vi engasjert Gehl fra Danmark, som er en internasjonal og anerkjente rådgiver innen byutvikling. Et fantastisk kreativt team å jobbe med, og vi er oppriktig stolt av vår nye masterplan og den fantastiske modellen de har laget av fremtiden.

Bybanen er på vei til Spelhaugen og endestoppet er planlagt på området vårt. I forbindelse med dette planlegger vi å bygge et Multihus som skal være med å skape et levende og attraktivt bybanestopp, da livet på gateplan er viktig for oss.

Dessverre planlegger byråkratene å bygge et bybanedepot på området som er 130 meter langt og 8 meter høyt. Området blir omtrent like stort som Torgallmenningen og Festplassen til sammen. Dette ødelegger visjonen vår om å skape en miljøvennlig bydel, og vi har bedt kommunen utrede et fjelldepot. Våre fagfolk kan dokumentere at det er både billigere å bygge og drifte et depot i fjell. Vi fikk medhold i Bystyret og kommunen har nå iverksatt utredning. Nå venter vi på at saken skal til ny behandling i det politiske system. Vi vet at det lar seg gjøre, hvis viljen er der.

Følg oss gjerne på Facebook og LinkedIn

Illustrasjonsbilder fra Gehl

 

 

Vi gleder oss til å bygge en bærekraftig, pulserende og urban bydel i Spelhaugen

Vi er stolt av å jobbe med et anerkjent og kreativt fagmiljø som Gehl

Bybanen er på vei og arbeidet med en ny masterplan er ferdig

Visjonen vår er livet på gateplan