Den grønne byen

Som en begeistret, fremoverlent og annerledes eiendomsaktør er visjonen å transformere Spelhaugen fra forurensende industri til en grønn, levende og attraktiv bydel hvor mennesker kan bo, arbeide og oppleve. Ideen ble lansert av Morten E Fredriksen, arbeidet ble påbegynt i 2009 og har vært i kontinuerlig utvikling siden.

Vi ønsker oss et boligområde hvor folk trives uansett alder, og hvor vi med ulike handels- og aktivitetsmuligheter vil gjøre strøket levende og attraktivt. Samtidig ønsker vi å tilføre bydelen volum ved å skape og tilrettelegge for nye arbeidsplasser innen handel og kontor, noe vi mener vil være et positivt supplement til eksisterende virksomheter.

Å tilbringe dagen på et levende område gir inspirasjon, derfor har vi skapt Allmenningen, et hyggelig samlingssted hvor mennesker kan møtes. Vi er stolt av handelsstanden vår som hver eneste dag gir bort hyggelige handelopplevelser.

Bybanen er på vei til Spelhaugen og vårt arbeid med en ny masterplan for området er i full gang.  Til å hjelpe oss med dette har vi engasjert Gehl fra Danmark, som er en internasjonal og anerkjente rådgiver innen byutvikling. Et fantastisk kreativt team å jobbe med, og vi gleder oss til å presentere våre fremtidige planer.

 

Illustrasjonsbilder fra Gehl, Link Arkitektur og ABO Plan & Arkitektur.

Vi gleder oss til å bygge en bærekraftig, fremtidsrettet, pulserende og urban bydel i Spelhaugen.

Vi ønsker Bybanen velkommen, men parkeringen må flyttes inn i fjell.

 

Gåbyen og livet på gateplan

 

Bybanen er på vei og arbeidet med en ny områdeplan for Fyllingsdalen sentrale deler er i full gang.